- 200 g carpaccia
- 80 g rukoly
- 3 cl citronové šťávy
- 7 cl olivového oleje (extra virgin)
- 12 plátků parmazánu
- čerstvě namletý pepř
Tenké plátky carpaccia poklademe rovnoměrně na talíř. Posypeme je rukolou a čerstvě nakrájenými plátky parmazánu. Zakapeme citronovou šťávou a lehce okořeníme čerstvě namletým pepřem. Podáváme s domácí focacciou.
Focaccia
Ingredience na 2 chleby
- 0,5 kg hladké mouky
- 4 dl vody
- ½ droždí
- 1 lžíce mořské soli
- 5 cl oleje (extra virgin)
V míse smícháme vlažnou vodu a droždí. Postupně přisypáváme mouku, až vznikne hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme odstát v teple, aby těsto řádně nakynulo. Až bude nakynuté, vypracujeme z něj dva bochánky, ze kterých pak rukou vytvoříme silnější placky. Polijeme je olivovým olejem, posypeme mořskou solí a rukama směs rozetřeme a promačkáme, aby se olej spojil se solí a s těstem. Chleby dáme na plech s pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě 10 až 12 minut na 220 až 250 °C. Poté je necháme vychladnout.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/carpaccio-s-rukolou [On-line 1.4.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář