Ingredience
- menší červená řepa 3 kusy
- olivový olej 100 ml
- citronová šťáva 1 lžíce
- třtinový cukr 2 lžíce
- šťáva z 1 pomeranče 1 dávka
- půl lžičky tymiánu 1 dávka
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
- sójová omáčka 1 lžíce
- balkánský sýr 200 g
- mandlové lupínky 100 g
Řepy oloupeme a nakrájíme na co nejtenčí plátky. V misce smícháme olej, šťávu z pomeranče a citronu, sójovou omáčku a cukr. Vyšleháme, přidáme tymián, osolíme, opepříme. Plátky řepy marinujeme ideálně 12–48 hodin. Naaranžujeme na talíř a nazdobíme rozdrobeným sýrem a opraženými plátky mandlí.
Zdroj: Carpaccio z červené řepy; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/carpaccio-z-cervene-repy-1 [On-line 27.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář