Suroviny
- červená řepa 2 ks
- kousek čerstvého zázvoru
- čerstvý kozí sýr 150 g
- piniové oříšky 1 hrst
- rukola 1 hrst
- olivový olej 100 ml
- pomerančový džus 3 lžíce
- vinný ocet 2 lžíce
- med 2 lžíce
- cukr krupice 1 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- tymián
- sůl
- pepř
Řepu zabalíme do alobalu a dáme na hodinu péci na 150°C. Pak necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na co nejtenčí plátky.
Ocet smícháme se solí a cukrem, přidáme med, pepř, olej, džus, tymián, sójovou omáčku a rozmícháme.
Čerstvý zázvor nastrouháme, vymačkáme z něj šťávu a přidáme k marinádě. Naložíme do ní plátky řepy minimálně na dvanáct hodin, nejlépe na dva dny.
Plátky řepy naaranžujme na talíř, rozdrobíme na ně sýr a posypeme nasucho opraženými piniovými semínky a ozdobíme rukolou.
Zdroj: Carpaccio z červené řepy; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/carpaccio-z-cervene-repy-4 [On-line 30.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář