reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Carpaccio z červené řepy

Suroviny

  • červená řepa 2 ks
  • kousek čerstvého zázvoru
  • čerstvý kozí sýr 150 g
  • piniové oříšky 1 hrst
  • rukola 1 hrst
  • olivový olej 100 ml
  • pomerančový džus 3 lžíce
  • vinný ocet 2 lžíce
  • med 2 lžíce
  • cukr krupice 1 lžíce
  • sójová omáčka 1 lžíce
  • tymián
  • sůl
  • pepř

Řepu zabalíme do alobalu a dáme na hodinu péci na 150°C. Pak necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na co nejtenčí plátky.

Ocet smícháme se solí a cukrem, přidáme med, pepř, olej, džus, tymián, sójovou omáčku a rozmícháme.

Čerstvý zázvor nastrouháme, vymačkáme z něj šťávu a přidáme k marinádě. Naložíme do ní plátky řepy minimálně na dvanáct hodin, nejlépe na dva dny.

Plátky řepy naaranžujme na talíř, rozdrobíme na ně sýr a posypeme nasucho opraženými piniovými semínky a ozdobíme rukolou.

Zdroj: Carpaccio z červené řepy; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/carpaccio-z-cervene-repy-4  [On-line 30.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.