Suroviny
- červená řepa 2-3 ks
- olivový olej 100 ml
- med květový 2 lžíce
- cukr krupice 1 lžíce
- vinný ocet 2 lžíce
- pomerančový džus 3 lžíce
- sojová omáčka 1 lžíce
- čerstvý zázvor 3 cm
- čerstvý kozí sýr 150 g
- tymián
- sůl
- pepř
- vlašské nebo piniové ořechy
Očištěnou syrovou řepu nakrájíme na co nejtenčí plátky. Ocet svaříme se solí a cukrem, přidáme med, pepř, olej, džus a tymián, sójovou omáčku a rozšleháme. Čerstvý zázvor nastrouháme i se slupkou. Vymačkáme šťávu k marinádě. Do marinády naložíme plátky řepy a necháme je marinovat minimálně 12 hodin, nejlépe 2 až 3 dny. Plátky řepy naaranžujeme na talíř, přelijeme medem, doprostřed dáme kozí sýr a posypeme ořechy.
Zdroj: Carpaccio z červené řepy; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/carpaccio-z-cervene-repy-5 [On-line 25.08.2016]
Poslední tip, trik či komentář