reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Carpaccio z červené řepy

Suroviny

  • červená řepa 2-3 ks
  • olivový olej 100 ml
  • med květový 2 lžíce
  • cukr krupice 1 lžíce
  • vinný ocet 2 lžíce
  • pomerančový džus 3 lžíce
  • sojová omáčka 1 lžíce
  • čerstvý zázvor 3 cm
  • čerstvý kozí sýr 150 g
  • tymián
  • sůl
  • pepř
  • vlašské nebo piniové ořechy

Očištěnou syrovou řepu nakrájíme na co nejtenčí plátky. Ocet svaříme se solí a cukrem, přidáme med, pepř, olej, džus a tymián, sójovou omáčku a rozšleháme. Čerstvý zázvor nastrouháme i se slupkou. Vymačkáme šťávu k marinádě. Do marinády naložíme plátky řepy a necháme je marinovat minimálně 12 hodin, nejlépe 2 až 3 dny. Plátky řepy naaranžujeme na talíř, přelijeme medem, doprostřed dáme kozí sýr a posypeme ořechy.

Zdroj: Carpaccio z červené řepy; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/carpaccio-z-cervene-repy-5  [On-line 25.08.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.