Suroviny
- červená řepa
- divoké koření
- kozí sýr
- vlašské ořechy
- mléko
- cukr
- sůl
Řepu opláchneme a uvaříme ve vodě, poté ji zabalíme do alobalu spolu s divokým kořením. Dáme do trouby vyhřáté na 190 stupňů C. Po upečení necháme vychladit, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, rozdělíme na talíře, osolíme. Kozí sýr rozpečeme v troubě. Vlašské ořechy nasekáme najemno, orestujeme na pánvi, přidáme mléko, cukr a vyšleháme do pěny. Řepu podáváme s rozpečeným sýrem a ořechovou pěnou.
Zdroj: Carpaccio z červené řepy; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/carpaccio-z-cervene-repy-6 [On-line 28.01.2017]
Poslední tip, trik či komentář