- 500 g halibuta – filet s kůží
200 g olivového oleje extra virgin
100 g česneku
2 ks chilli papriček
100 g kaparů
sůl, svazek rukoly, citron
Maso z halibuta nakrájíme na co nejtenčí plátky bud´ přímo na talíř nebo na plech s pečicím papírem. Vytvoříme asi 100gramové porce.
Do olivového oleje přidáme nakrájený česnek a chilli papričky a dáme na sporák prohřát, než nám česnek změkne.
Carpaccio osolíme, pokapeme citronem, přidáme chilli olej, kapary a dáme vše pod gril na 7 minut. Hotový pokrm ozdobíme lístky čerstvé rukoly.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/419-carpaccio-z-halibuta/
Poslední tip, trik či komentář