Suroviny:
- 200 g hovězí svíčkové
- olivový olej
- parmazán
- hrubá sůl, pepř
- rukola
Svíčkovou nakrájíme na tenoučké plátky. Pokud je potřeba, dejte na chvilinku maso zabalené ve folii do mrazáku, bude se lépe krájet.
Plátky svíčkové vyrovnáme na potravinovou folii dál od sebe, přikryjeme druhou folií a jemně rozklepeme hladkou stranou paličky.
Na talíř kápneme olivový olej a jeden vedle druhého naskládáme plátky masa. Z vrchu maso také pokapeme olejem, osolíme hrubou solí, opepříme a nastrouháme slušnou dávku parmazánu. Carpaccio se klasicky servíruje s lístky rukoly.
Zdroj: CARPACCIO Z HOVĚZÍ SVÍČKOVÉ; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/recepty-od-sefa-na-vsechna-jidla-z-hoveziho?special=758795 [On-line 17.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář