reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí flank steak neboli pupek s glazírovanou cibulkou

Suroviny:

  • 800 g hovězí flank steak neboli pupek
  • malé cibulky
  • špetka cukru
  • ocet balsamico
  • citronová šťáva
  • rostlinný olej
  • máslo
  • sůl, pepř
  • směs bylinek (rukola, bazalka, pažitka, petrželka, rozmarýn…)

Je důležité nakrájet z pupku steaky tzv. přes vlákno, aby maso nebylo tuhé.

Steaky osolíme a opepříme.

V pánvi rozehřejeme olej a maso orestujeme do zlatova. Mezitím připravíme glazírované cibulky. Do jiné pánve dáme rozehřát kousek másla, přihodíme celé malé cibulky, osolíme a opepříme a necháme je zhnědnout. Opatrně mícháme, aby se nerozbily. Přidáme špetku cukru, kapku balsamikového octa a asi 1 dl vody a chvilku povaříme.

Orestované maso vyndáme a přikryjeme alobalem, aby pomalu došlo. Do pánve z masa nalijeme 1 dl vody a necháme vyvařit (voda na sebe nabere výpek z masa), pak přidáme cibulky a tekutiny spolu promícháme, omáčka tak zintenzivní.

Maso servírujeme tak, že steaky přes vlákna nakrájíme na proužky.

Rukolu, bazalku, petrželku, pažitku, rozmarýn a další bylinky natrháme na menší kousky, promícháme v míse, zakápneme citronovou šťávou, dochutíme solí a pepřem a podáváme k masu a glazírovaným cibulkám.

Zdroj: Hovězí flank steak neboli pupek s glazírovanou cibulkou; Teď vaří  šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/recepty-od-sefa-na-vsechna-jidla-z-hoveziho?special=758795 [On-line 17.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.