reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí žebro s morkem a vinnou omáčkou

Suroviny:

  • kus hovězího žebra o váze cca 1 kg
  • 2 ks morku
  • 3 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • červené víno
  • bobkový list
  • rostlinný olej
  • máslo
  • sůl, pepř
  • rozmarýn
  • tymián

Kus hovězího nasolíme a napepříme ze všech stran. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran orestujeme, až se zatáhne a vznikne kůrka. Ochutíme snítkou rozmarýnu a tymiánu.

Zatímco se maso peče, nakrájíme najemno tři šalotky a pár stroužků česneku.

Když je maso opečené, vyjmeme ho z pánve, bylinky odstraníme. Maso dáme do pekáče a dopečeme ho v předehřáté troubě na 170 °C asi 15 minut.

Morek vyndáme z lednice, nakrájíme na centimetrová kolečka, nasolíme a napepříme. Dáme ho do pánve a orestujeme. Na druhé půlce pánve můžeme začít restovat šalotku a česnek. Morek poté vyndáme na talíř a do pánve nalijeme alespoň 2 dl červeného vína. Počkáme, až se alkohol vypaří a omáčku dochutíme bobkovým listem, rozmarýnem a tymiánem. Svaříme zhruba na polovinu. Pak do omáčky zamícháme kousek másla, odstraníme bylinky, podle chuti dosolíme a dopepříme.

Maso vyndáme z trouby, do pekáčku přidáme morek, aby se trochu prohřál a pekáč přikryjeme alobalem, necháme pár minut stát.

Maso nakrájíme na plátky, podáváme s morkem a vinnou omáčkou.

Zdroj: Hovězí žebro s morkem a vinnou omáčkou; Teď vaří  šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/recepty-od-sefa-na-vsechna-jidla-z-hoveziho?special=758795 [On-line 17.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.