Ingredience
na carpaccio:
- hovězí maso, nejlépe svíčková nebo horní roštěnec 1 dávka
- olivový olej extra virgin 1 dávka
- mořská hrubozrnná sůl 1 dávka
- parmazán 1 dávka
na domácí pizza pečivo:
- hladká mouka 1 dávka
- sůl 1 dávka
- cukr 1 dávka
- droždí 1 dávka
- olivový olej extra virgin 1 dávka
- mozzarella 1 dávka
- česnek 1 dávka
- bazalka 1 dávka
Carpaccio připravujeme tak, že očištěné maso posypeme pepřem a zabalíme do potravinářské folie a alobalu. Dáme je hluboce zamrazit. Na talíř nakapeme kvalitní olivový olej a poklademe tenké plátky hovězího masa. Nejlépe nakrájené nářezovým kráječem. Osolíme, opepříme, zasypeme rukolou a hoblinami z parmazánu. Znovu zakápneme olejem.
Na domácí italské pečivo si dáme do vody droždí, olivový olej, sůl a cukr, potom přidáme hladkou mouku a vypracujeme těsto, které necháme vykynout 24 hodin. Z těsta vyválíme placku velkou jako pizza, zasypeme ji lehce mozzarellou. Do rozpálené trouby na 250 °C vložíme placku na pečicím papíře. Pečeme do zlatova. Mezitím si smícháme panenský olivový olej s nasekanou bazalkou a česnekem. Pečivo potřeme a podáváme teplé k studenému hovězímu masu.
Zdroj: Carpaccio z hovězího masa; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/carpaccio-z-hoveziho-masa [On-line 14.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář