reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tomatová polévka s čerstvou bazalkou a ricottou

Ingredience

  • plechovka loupaných italských rajčat 1 kus
  • silný masovo-zeleninový vývar 500 ml
  • čerstvá bazalka 1 dávka
  • mořská hrubozrnná sůl 1 lžička
  • cukr 1 špetka
  • ricotta (italský tvarohový sýr) 1 kus
  • olivový olej extra virgin 1 dávka

K přípravě je třeba použít konzervovaná italská rajčata bez slupky. Nepoužívat protlak, v němž je přidáno koření. Rajčata smícháme s vývarem a rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme nasekané lístky bazalky, dosolíme a pomalu vaříme. Nakonec do polévky přidáme trošku cukru. Nalijeme do talíře, doprostřed dáme lžičku ricotty, zakápneme panenským olivovým olejem a dozdobíme lístkem bazalky.

Zdroj: Tomatová polévka s čerstvou bazalkou a ricottou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tomatova-polevka-s-cerstvou-bazalkou [On-line 14.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.