reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Steak z lososa na rozmarýnu

Ingredience

  • čerstvý losos 1 kg
  • snítky čerstvého rozmarýnu 1 kus
  • brambory 1 kg
  • cibule 1 kus
  • přepuštěné máslo 1 dávka
  • silný masový vývar 500 ml
  • ledový salát 1 kus
  • bazalka, oregano, tymián 1 dávka
  • paprika 3 kusy
  • balení cherry rajčat 1 dávka
  • mořská hrubozrnná sůl 1 dávka
  • svazek listové petržele 1 kus
  • olivový olej extra virgin 1 dávka
  • balzamico ocet z modeny 1 dávka

Rybu pečlivě vykostíme a uděláme si z ní steaky, které nasolíme mořskou hrubozrnnou solí a obalíme v bodlinkách rozmarýnu. Na pánev si dáme přepuštěné máslo a položíme lososa kůží dolů. Zprudka opečeme z obou stran a dáme na plech dodělat do trouby rozpálené na 90 stupňů. Je důležité, aby se losos propekl uprostřed do růžova. Do pánve po rybě si nalejeme vývar a přidáme kousek másla a osolíme, čímž nám vznikne ten nejlepší sosík, kterým lososa nakonec přelijeme.
Brambory povaříme doměkka. Na másle osmažíme cibulku dosklovata. Prošťoucháme brambory s cibulkou a solí.
Na zeleninový salát s bylinkami si pokrájíme rajčata, papriky a promícháme je s natrhaným ledovým salátkem a rukolou. Najemno nasekáme bylinky: oregano, petržel listovou, bazalku, rozmarýn, tymián. Přidáme je s olivovým olejem, balzamikovým octem a solí do salátu a promícháme. Podáváme vychlazené.

Zdroj: Steak z lososa na rozmarýnu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/steak-z-lososa-na-rozmarynu [On-line 14.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.