reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Carpaccio z hovězího masa

Ingredience
na carpaccio:

  • hovězí maso, nejlépe svíčková nebo horní roštěnec 1 dávka
  • olivový olej extra virgin 1 dávka
  • mořská hrubozrnná sůl 1 dávka
  • parmazán 1 dávka

na domácí pizza pečivo:

  • hladká mouka 1 dávka
  • sůl 1 dávka
  • cukr 1 dávka
  • droždí 1 dávka
  • olivový olej extra virgin 1 dávka
  • mozzarella 1 dávka
  • česnek 1 dávka
  • bazalka 1 dávka

Carpaccio připravujeme tak, že očištěné maso posypeme pepřem a zabalíme do potravinářské folie a alobalu. Dáme je hluboce zamrazit. Na talíř nakapeme kvalitní olivový olej a poklademe tenké plátky hovězího masa. Nejlépe nakrájené nářezovým kráječem. Osolíme, opepříme, zasypeme rukolou a hoblinami z parmazánu. Znovu zakápneme olejem.
Na domácí italské pečivo si dáme do vody droždí, olivový olej, sůl a cukr, potom přidáme hladkou mouku a vypracujeme těsto, které necháme vykynout 24 hodin. Z těsta vyválíme placku velkou jako pizza, zasypeme ji lehce mozzarellou. Do rozpálené trouby na 250 °C vložíme placku na pečicím papíře. Pečeme do zlatova. Mezitím si smícháme panenský olivový olej s nasekanou bazalkou a česnekem. Pečivo potřeme a podáváme teplé k studenému hovězímu masu.

Zdroj: Carpaccio z hovězího masa; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/carpaccio-z-hoveziho-masa [On-line 14.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.