Odvar
- 250 ml vody
- 2 lžíce cukru
- 2 ks badyánu
- 2 ks skořice
- 2 proužky pomerančové kůry
Všechny ingredience vaříme 3 minuty, poté odstavíme a vychladíme, nejlépe přes noc.
- 2 větší pomeranče
- pomerančová kůra z jednoho pomeranče
- mandle
- máta
- pomerančová zmrzlina
Pomerančovou kůru nakrájíme na tenké proužky a 2 minuty povaříme ve vodě, necháme vychladit.
Mandle v troubě nasucho opečeme po dobu 5 minut, aby byly křupavé.
Z pomerančů okrájíme kůru a pomeranče nakrájíme na tenká kolečka.
Servírujeme plátky pomeranče, které zalijeme odvarem, doplníme mandlemi, svařenými proužky pomerančové kůry, lístky čerstvé máty a pomerančovou zmrzlinou.
Zdroj: Carpaccio z pomeranče; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1616-carpaccio-z-pomerance/ [On-line 22.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář