reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Carpaccio z pomeranče

Odvar

  • 250 ml vody
  • 2 lžíce cukru
  • 2 ks badyánu
  • 2 ks skořice
  • 2 proužky pomerančové kůry

Všechny ingredience vaříme 3 minuty, poté odstavíme a vychladíme, nejlépe přes noc.

  • 2 větší pomeranče
  • pomerančová kůra z jednoho pomeranče
  • mandle
  • máta
  • pomerančová zmrzlina

Pomerančovou kůru nakrájíme na tenké proužky a 2 minuty povaříme ve vodě, necháme vychladit.

Mandle v troubě nasucho opečeme po dobu 5 minut, aby byly křupavé.

Z pomerančů okrájíme kůru a pomeranče nakrájíme na tenká kolečka.

Servírujeme plátky pomeranče, které zalijeme odvarem, doplníme mandlemi, svařenými proužky pomerančové kůry, lístky čerstvé máty a pomerančovou zmrzlinou.

Zdroj: Carpaccio z pomeranče; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1616-carpaccio-z-pomerance/  [On-line 22.09.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.