reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Cassata

(cca 6 porcí)

  • 310 g ricotty
    110 g cukru krystal
    2 lžíce vody
    2 lžíce sherry
    2 lžíce ořechů
    45 g proslazeného ovoce
    85 g tmavé čokolády
    375 ml šlehačky

Cukr s vodou asi 2 minuty povaříme. Vzniklý cukrový rozvar pak důkladně promícháme s ricottou. Postupně přidáváme sherry, rozdrcené ořechy, proslazené ovoce, nahrubo nastrouhanou čokoládu a na závěr zlehčíme šlehačkou. Hotovou směsí naplníme formu. Pokud nemáme silikonovou, vyložíme ji potravinovou folií. A protože cassata je vlastně zmrzlina, necháme ji v mrazáku pořádně zmrznout. Teprve potom ji nakrájíme na plátky a podáváme ozdobenou šlehačkou a ovocem.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/305-cassata/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.