(cca 6 porcí)
- 310 g ricotty
110 g cukru krystal
2 lžíce vody
2 lžíce sherry
2 lžíce ořechů
45 g proslazeného ovoce
85 g tmavé čokolády
375 ml šlehačky
Cukr s vodou asi 2 minuty povaříme. Vzniklý cukrový rozvar pak důkladně promícháme s ricottou. Postupně přidáváme sherry, rozdrcené ořechy, proslazené ovoce, nahrubo nastrouhanou čokoládu a na závěr zlehčíme šlehačkou. Hotovou směsí naplníme formu. Pokud nemáme silikonovou, vyložíme ji potravinovou folií. A protože cassata je vlastně zmrzlina, necháme ji v mrazáku pořádně zmrznout. Teprve potom ji nakrájíme na plátky a podáváme ozdobenou šlehačkou a ovocem.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/305-cassata/
Poslední tip, trik či komentář