4-6 porcí
- 800 g vepřového boku s chrupavkou
- 250 g kůže
- 2 nožicky
- 2 ouška
- 2 toulouské klobásy
- 1 kapusta
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 řapíkatý celer
- 2 dl bílého vína
- 200 g másla
- sůl, pepř
V osolené vodě necháme půl hodiny vařit maso, nohy, ouška a kůži, aby se vyvařil přebytečný tuk.
Na pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme nakrájenou cibulku, mrkev a celer. Maso, nohy, ouška a kůži pokrájíme na kousky a přidáme do pánve. Klobásy vhodíme vcelku a vše asi hodinu dusíme pod pokličkou.
Kapustu necháme na půl hodiny spařit ve vode a poté ji smícháme s masem, podlijeme bílým vínem, podle potřeby můžeme přidat vývar nebo vodu. Necháme ješte 20 minut dusit.
Podáváme s pečivem.
Zdroj: S Italem v kuchyni Makro 7.3.2010 http://www.makro.cz/index.php?page_id=696&u=342
Poslední tip, trik či komentář