reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ravioli ricotta e spinaci – Ravioli s ricottou a špenátem

4 porce

Těsto:

  • 400 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • voda dle potřeby
  • olej extra virgin
  • sůl

Náplň:

  • 250 g ricotty
  • 300 g listového špenátu
  • 200 g parmazánu
  • 1 žloutek
  • muškátový oríšek
  • pár lístků šalveje
  • máslo
  • sůl, pepř

Mouku smícháme s vejci, kapkou olivového oleje a špetkou soli. Podle potřeby přidáme vodu. Vypracujeme těsto, které necháme alespoň půl hodiny odležet v lednici. Špenát spaříme ve vodě, necháme okapat a poté nasekáme. V míse ho smícháme s ricottou a žloutkem, dochutíme strouhaným muškátovým oříškem, solí a bílým pepřem. Odleželé těsto rozválíme na čtyři stejné pláty. Na dva díly těsta vytvoříme lžící hromádky náplně. Okraje pomažeme rozšlehaným vejcem, přikryjeme zbylými pláty těsta a rukama důkladne přimáčkneme kraje, stejně tak kolem jednotlivých hromádek. Vzniklé ravioli vykrajujeme (pokud nemáme formičku, můžeme použít například sklenici) a poté je uvaříme v osolené vodě. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme pár lístků šalveje a uvařené ravioli, posypeme strouhaným parmazánem, promícháme a servírujeme.

Zdroj: S Italem v kuchyni Makro 7.3.2010 http://www.makro.cz/index.php?page_id=696&u=342

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.