reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Cassoeula – Vepřová směs s kapustou

4-6 porcí

  • 800 g vepřového boku s chrupavkou
  • 250 g kůže
  • 2 nožicky
  • 2 ouška
  • 2 toulouské klobásy
  • 1 kapusta
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 řapíkatý celer
  • 2 dl bílého vína
  • 200 g másla
  • sůl, pepř

V osolené vodě necháme půl hodiny vařit maso, nohy, ouška a kůži, aby se vyvařil přebytečný tuk.
Na pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme nakrájenou cibulku, mrkev a celer. Maso, nohy, ouška a kůži pokrájíme na kousky a přidáme do pánve. Klobásy vhodíme vcelku a vše asi hodinu dusíme pod pokličkou.
Kapustu necháme na půl hodiny spařit ve vode a poté ji smícháme s masem, podlijeme bílým vínem, podle potřeby můžeme přidat vývar nebo vodu. Necháme ješte 20 minut dusit.
Podáváme s pečivem.

Zdroj: S Italem v kuchyni Makro 7.3.2010 http://www.makro.cz/index.php?page_id=696&u=342

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.