- Česnekové jednohubky s ořechy
- Vývar z hovězí oháňky
- Hrušovanské řízky
- Vanilková zmrzlina s horkými jahodami
Česnekové jednohubky s ořechy
- 200 g tvrdého sýra
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce majonézy
- 1 tavený sýr
- 1 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce bílého jogurtu
- vlašské ořechy
- hroznové víno
- kompotované mandarinky
Tvrdý sýr jemně nastrouháme, smícháme s prolisovaným česnekem, majonézou, taveným sýrem, smetanou a jogurtem. Natíráme na jednohubky a zdobíme vlašským ořechem, mandarinkou a hroznovým vínem.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cesnekove-jednohubky-s-orechy [On-line 24.2.2011], citace
Vývar z hovězí oháňky s domácími nudlemi
- 1 kg hovězí oháňky (lze použít hovězí žebra)
- mrkev
- celer
- petržel
- nové koření
- celý pepř
- vejce
- 250 g polohrubé mouky
Maso dáme vařit do osolené vody, přidáme zeleninu a koření a vaříme na mírném ohni pod pokličkou.
Z vajíčka a polohrubé mouky uděláme těsto, ze kterého vyrobíme domácí nudle. Můžeme je podávat zvlášť nebo je zavařit přímo do polévky.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vyvar-z-hovezi-ohanky [On-line 24.2.2011], citace
Hrušovanské řízky na sterilované zelenině s vařeným bramborem
- 1 kg vepřové krkovičky
- sůl
- pepř
- plnotučná hořčice na potření masa
- strouhanka
- 2 vejce
- 2 lžíce sádla
- 100 g slaniny
- 4 lžíce kečupu
- 1 sterilovaná zelenina
- 2 naběračky vývaru
- 1,5 kg brambor
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí, obalíme ve strouhance, následně ve vajíčku a dáme smažit na rozpálený tuk. Opečeme dočervena.
Plátky přendáme na pekáč, přidáme nakrájenou slaninu, pokapeme kečupem, doplníme sterilovanou zeleninu, podlijeme vývarem a dáme asi na hodinu zapéct do trouby. Brambory vaříme v páře doměkka.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hrusovanske-rizky [On-line 24.2.2011], citace
Vanilková zmrzlina s horkými jahodami
- vanilková zmrzlina
- vaječný likér
- jahody
- cukr
- šlehačka
- čokoládová poleva
Na dno pohárů nalijeme vaječný likér a přidáme kopečky vanilkové zmrzliny. Jahody ohřejeme s cukrem a směsí zmrzlinu polijeme. Ozdobíme šlehačkou a čokoládovou polevou.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vanilkova-zmrzlina-s-horkymi-jahodami [On-line 24.2.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář