reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Celé menu – čtvrtek Prostřeno 24.2.2011 – Alena

Česnekové jednohubky s ořechy

  • 200 g tvrdého sýra
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 tavený sýr
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce bílého jogurtu
  • vlašské ořechy
  • hroznové víno
  • kompotované mandarinky

Tvrdý sýr jemně nastrouháme, smícháme s prolisovaným česnekem, majonézou, taveným sýrem, smetanou a jogurtem. Natíráme na jednohubky a zdobíme vlašským ořechem, mandarinkou a hroznovým vínem.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cesnekove-jednohubky-s-orechy [On-line 24.2.2011], citace

Vývar z hovězí oháňky s domácími nudlemi

  • 1 kg hovězí oháňky (lze použít hovězí žebra)
  • mrkev
  • celer
  • petržel
  • nové koření
  • celý pepř
  • vejce
  • 250 g polohrubé mouky

Maso dáme vařit do osolené vody, přidáme zeleninu a koření a vaříme na mírném ohni pod pokličkou.

Z vajíčka a polohrubé mouky uděláme těsto, ze kterého vyrobíme domácí nudle. Můžeme je podávat zvlášť nebo je zavařit přímo do polévky.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vyvar-z-hovezi-ohanky [On-line 24.2.2011], citace

Hrušovanské řízky na sterilované zelenině s vařeným bramborem

  • 1 kg vepřové krkovičky
  • sůl
  • pepř
  • plnotučná hořčice na potření masa
  • strouhanka
  • 2 vejce
  • 2 lžíce sádla
  • 100 g slaniny
  • 4 lžíce kečupu
  • 1 sterilovaná zelenina
  • 2 naběračky vývaru
  • 1,5 kg brambor

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí, obalíme ve strouhance, následně ve vajíčku a dáme smažit na rozpálený tuk. Opečeme dočervena.

Plátky přendáme na pekáč, přidáme nakrájenou slaninu, pokapeme kečupem, doplníme sterilovanou zeleninu, podlijeme vývarem a dáme asi na hodinu zapéct do trouby. Brambory vaříme v páře doměkka.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hrusovanske-rizky [On-line 24.2.2011], citace

Vanilková zmrzlina s horkými jahodami

  • vanilková zmrzlina
  • vaječný likér
  • jahody
  • cukr
  • šlehačka
  • čokoládová poleva

Na dno pohárů nalijeme vaječný likér a přidáme kopečky vanilkové zmrzliny. Jahody ohřejeme s cukrem a směsí zmrzlinu polijeme. Ozdobíme šlehačkou a čokoládovou polevou.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vanilkova-zmrzlina-s-horkymi-jahodami [On-line 24.2.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.