reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Celé menu Prostřeno 11.7.2011 – Radka

Dnešní menu se skládá z

Pražené grundle

  • 500 g grundlí
  • hladká mouka
  • koření
  • česnek
  • petržel kudrnka
  • olej

Grundle obalíme v hladké mouce s kořením, prudce ofritujeme, a po vyjmutí promícháme se zálivkou (den předem- nasekaná petržel, česnek a olej).

Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/prazene-grundle

Hruška plněná nivou

  • 300 g sýru niva
  • 160 g másla
  • 100 g pražených burských oříšků
  • 1 ks kompotované hrušky
  • 3 (6 půlek) hrušky na naplnění
  • kari nebo zázvor

Hrušky neloupeme, podélně je rozkrojíme, vykrojíme jaderník a zakapeme citrónovou šťávou. Máslo s nivou utřeme do pěny, k tomu přidáme nahrubo nastrouhanou kompotovanou hrušku, okořeníme, promícháme a plníme poloviny hrušek. Potom posypeme praženými burskými oříšky. Vychladíme a podáváme jako předkrm s opečeným bílým pečivem.

Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hruska-plnena-nivou

Srnčí kýta s plněným bramborem v alobalu

  • cca 1 kg srnčí kýty
  • červené víno
  • olej
  • citron
  • cibule
  • čerstvá petrželka
  • hořčice
  • česnek
  • brambory
  • pomazánkové máslo
  • sůl
  • pepř
  • obloha

Z koření, česneku, cibule, hořčice, vína, oleje, citrónu a petrželky uděláme marinádu, připravené maso do marinády naložíme asi na 4-5 hodin. Poté pečeme, dokud maso není měkké. Brambory neloupeme, omyjeme, podélně rozřízneme, vydlabeme jamku a naplníme pomazánkovým máslem s česnekem. Obě půlky brambor spojíme zpátky k sobě a zabalíme do alobalu. Pečeme asi 30-40 minut.

Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/srnci-kyta-s-plnenym-bramborem-v-alobalu

Sneenockerle

  • 3 vejce
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • lžíce polohrubé mouky
  • 800 ml mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 3 lžíce cukru (krupice)
  • rum

Bílky vyšleháme do hustého sněhu, vmícháme mouku a cukr moučku. Lžičkou vykrajujeme noky a vhazujeme do vařícího mléka. Krátce povaříme a dáváme do horké mísy. Z mléka (ve kterém se vařily noky ), pudinku, rumu a cukru uvaříme krém. Noky vložíme do krému a podáváme velmi vychlazené.

Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sneenockerle

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.