Dnešní menu se skládá z
Pražené grundle
- 500 g grundlí
- hladká mouka
- koření
- česnek
- petržel kudrnka
- olej
Grundle obalíme v hladké mouce s kořením, prudce ofritujeme, a po vyjmutí promícháme se zálivkou (den předem- nasekaná petržel, česnek a olej).
Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/prazene-grundle
Hruška plněná nivou
- 300 g sýru niva
- 160 g másla
- 100 g pražených burských oříšků
- 1 ks kompotované hrušky
- 3 (6 půlek) hrušky na naplnění
- kari nebo zázvor
Hrušky neloupeme, podélně je rozkrojíme, vykrojíme jaderník a zakapeme citrónovou šťávou. Máslo s nivou utřeme do pěny, k tomu přidáme nahrubo nastrouhanou kompotovanou hrušku, okořeníme, promícháme a plníme poloviny hrušek. Potom posypeme praženými burskými oříšky. Vychladíme a podáváme jako předkrm s opečeným bílým pečivem.
Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hruska-plnena-nivou
Srnčí kýta s plněným bramborem v alobalu
- cca 1 kg srnčí kýty
- červené víno
- olej
- citron
- cibule
- čerstvá petrželka
- hořčice
- česnek
- brambory
- pomazánkové máslo
- sůl
- pepř
- obloha
Z koření, česneku, cibule, hořčice, vína, oleje, citrónu a petrželky uděláme marinádu, připravené maso do marinády naložíme asi na 4-5 hodin. Poté pečeme, dokud maso není měkké. Brambory neloupeme, omyjeme, podélně rozřízneme, vydlabeme jamku a naplníme pomazánkovým máslem s česnekem. Obě půlky brambor spojíme zpátky k sobě a zabalíme do alobalu. Pečeme asi 30-40 minut.
Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/srnci-kyta-s-plnenym-bramborem-v-alobalu
Sneenockerle
- 3 vejce
- 3 lžíce moučkového cukru
- lžíce polohrubé mouky
- 800 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- 3 lžíce cukru (krupice)
- rum
Bílky vyšleháme do hustého sněhu, vmícháme mouku a cukr moučku. Lžičkou vykrajujeme noky a vhazujeme do vařícího mléka. Krátce povaříme a dáváme do horké mísy. Z mléka (ve kterém se vařily noky ), pudinku, rumu a cukru uvaříme krém. Noky vložíme do krému a podáváme velmi vychlazené.
Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sneenockerle
Poslední tip, trik či komentář