reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Celé menu – středa Prostřeno 16.2.2011 – Pavel

Tataráček z rajčat s mozzarellou a polníčkem

  • 4 rajčata
  • 2 šalotky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • ½ svazku bazalky
  • 250 g mozzarelly
  • šťáva z 1 citronu
  • 100 g polníčku
  • balsamico glaze
  • sůl, pepř

Oloupaná spařená rajčata bez semínek a šťávy nakrájíme na kostičky a smícháme s jemně nakrájenou šalotkou, olivovým olejem a bazalkou (drobně posekanou). Podle potřeby osolíme a opepříme. Naaranžujeme na talíř, poklademe mozzarellou a ozdobíme polníčkem a balsamico glaze.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tataracek-z-rajcat [On-line 16.2.2011], citace

Kachní prsa marinovaná v sezamovém oleji, konfitovaný česnek, pastiňákové pyré

  • 1 kachní prso
  • 100 ml sezamového oleje
  • sůl, pepř
  • 1 hlava česneku
  • 100 ml vína
  • 50 g pastiňáku
  • 2 lístky šalvěje
  • 20 g másla
  • 5 g třtinového cukru
  • mléko
  • smetana
  • oříšek másla

Kachní prsa osolíme a naložíme do sezamového oleje (minimálně přes noc). Zprudka je opečeme. Nejprve kůží dolů, následně i obráceně, asi půldruhé minuty z každé strany. Pak vložíme do trouby a při 190 °C pečeme asi 10 minut. Poté rozkrojíme a servírujeme.

Česnekovou palici asi dvě hodiny pomalu vaříme v lehce probublávající vodě s trochou červeného vína. Pak ji vyndáme a uřízneme vršek, abychom odhalili stroužky. Vložíme na pekáček, lehce posypeme třtinovým cukrem a dáme na 10 minut zapéct do trouby na 200 °C.

Čerstvý pastiňák oloupeme, rozkrájíme na menší kusy a uvaříme doměkka v osoleném mléce se smetanou a kouskem másla. Přidáme lístek šalvěje. Po uvaření pastiňák vyjmeme a rozmixujeme na pyré. Dle potřeby dosolíme nebo povolíme vyvařenou smetanou.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachni-prsa-marinovana [On-line 16.2.2011], citace

Créme brulée s jablečnými chipsy

  • 500 ml smetany
  • 4 žloutky
  • 80 g cukru
  • vanilkový cukr
  • jablko
  • cukr
  • voda
  • třtinový cukr
  • 4 cl brandy

Smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a zahřejeme na 90 °C. Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny a vmícháme je do zchladlé smetany. Nalijeme do formiček a vaříme v troubě ve vodní lázni při 150 °C asi 45 minut. Necháme zchladnout (nejlépe přes noc). Jablka nakrájíme na kolečka a ponoříme do cukrové vody. Rozprostřeme je na silný plát nebo pečicí papír a sušíme v troubě při 100 °C dokřupava. Vychladlý krém ozdobíme jablky, posypeme třtinovým cukrem a zakápneme brandy. Plynovou pistolí zkaramelizujeme cukr.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/creme-brulee [On-line 16.2.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.