reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Celé menu – Středa Prostřeno 16.3.2011- Dana

Zeleninový salát s kuřecími medailonky, sýrovou omáčkou a bagetkami s bylinkovým máslem

  • 1 hlávkové zelí
  • 2 cibule
  • červená, zelená a žlutá paprika
  • 2 mrkve
  • salátová okurka
  • cherry rajčata
  • pórek
  • sůl, ocet, cukr, olivový olej
  • 4 kuřecí prsa
  • pepř, chilli koření, sladká paprika
  • 1 smetana
  • měkký sýr
  • hladká mouka
  • 5 baget
  • máslo

Zeleninu nakrájíme na nudličky a dochutíme solí, octem a cukrem. Zakapeme olivovým olejem.Vše dobře promícháme a necháme odležet. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, okořeníme a orestujeme na pánvi. Plátky vyjmeme z pánve, do zbylé šťávy přidáme smetanu a měkký sýr, zaprášíme hladkou moukou a dochutíme. Bagetky rozkrájíme podélně a do řezů vmažeme máslo utřené s bylinkovým kořením. Zabalíme do alobalu a před podáváním dáme na chvilku zapéct do trouby při teplotě 180 °C.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zeleninovy-salat-s-kurecimi-medailonky [On-line 16.3.2011], citace

Jihočeská kulajda

  • 2 l vody
  • 400 g hříbků
  • 8 větších brambor
  • kopr
  • 5 kuliček nového koření
  • 3 bobkové  listy
  • 5 kuliček celého pepře
  • Vegetka
  • sůl
  • ocet
  • 2 vejce
  • 2 smetany
  • hladká mouka
  • kopr

Do litru vody dáme houby, brambory nakrájené na kostičky, bobkový list, nové koření a celý pepř. Před změknutím brambor dolijeme zbytek vody, ve smetaně rozmícháme pět lžic hladké mouky a zahustíme. Přidáme rozšlehaná vejce. Dochutíme solí, octem a Vegetkou. Před podáváním posypeme nasekaným koprem.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jihoceska-kulajda [On-line 16.3.2011], citace

Zvěřinové plátky na červeném víně

  • 2 kg zvěřiny
  • 3 dl červeného vína
  • 3 cibule
  • 3 mrkve
  • 2 petržele
  • 1 celer
  • sušené švestky
  • jeřabiny
  • brusinky
  • švestková povidla
  • perník na strouhání
  • hladká mouka
  • vývar
  • sůl
  • cukr
  • bobkový list
  • nové koření
  • pepř celý
  • tymián
  • 200 g slaniny
  • citronová šťáva

Maso očistíme, nakrájíme na plátky a mírně naklepeme. Zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a koření. Osmahneme z obou stran a přidáme na nudličky nakrájenou slaninu. Podlijeme červeným vínem a pečeme. Měkké maso vyjmeme, šťávu se zeleninou rozmixujeme. Zaprášíme hladkou moukou, zředíme trochou vína a povaříme. Dochutíme cukrem, citronovou šťávou, brusinkami, jeřabinami, švestkovými povidly a strouhaným perníkem a vše mírně povaříme.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zverinove-platky-na-cervenem-vine [On-line 16.3.2011], citace

Kynuté knedlíky

  • 250 g hrubé mouky
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1/2 l mléka
  • 3 vejce
  • 4 lžíce tekutého másla
  • půl kostky kvasnic
  • 3 rohlíky
  • sůl
  • cukr na kvásek

Uděláme kvásek, který vlijeme do mísy s moukou. Do mléka rozšleháme vejce a přidáme máslo. Vše přidáme do mísy a vypracujeme těsto, do kterého přidáme na kostičky nakrájené rohlíky. Z těsta vytvoříme šišky, vhodíme je do vroucí vody a vaříme 15 až 20 minut.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zverinove-platky-na-cervenem-vine [On-line 16.3.2011], citace

Bramborové knedlíky

  • 1 kg brambor uvařených ve slupce
  • 200 g hrubé mouky
  • 200 g mouky krupice
  • 2 vejce
  • sůl

Oloupané brambory nastrouháme, přidáme oba druhy mouky, vejce, sůl a vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme šišky. Ve vroucí vodě je vaříme 15 až 20 minut.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zverinove-platky-na-cervenem-vine [On-line 16.3.2011], citace

Červené zelí k masu

  • 1 hlávka červeného zelí
  • 1 cibule
  • 1 jablko
  • cukr
  • sůl
  • kmín
  • ocet

Zpěníme cibulku, přidáme nakrájené červené zelí, sůl a kmín. Podlijeme vodou a dáme vařit. Po uvaření zelí scedíme, přidáme nastrouhané jablko, zaprášíme hladkou moukou a dochutíme solí, cukrem a octem.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zverinove-platky-na-cervenem-vine [On-line 16.3.2011], citace

Lívanečky s borůvkovým žahourem a tvarohovým krémem

  • 15 g droždí
  • 30 g cukru
  • 300 g hladké mouky
  • 1/2 l mléka
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • citronová kůra
  • olej

Droždí rozmícháme s cukrem a moukou, přidáme vlažné mléko, zakryjeme a necháme kynout. Přidáme citronovou kůru, vejce, zbylý cukr, mouku a mléko. Vytvoříme těsto. Opět zakryjeme a necháme asi půl hodiny kynout. Poté pečeme.

Borůvkový žahour

Ingredience:

  • 500 g borůvek
  • 1 vanilkový pudink
  • troška rumu
  • cukr

Borůvky podlijeme 1 dl vody a dáme vařit. Přidáme rum, cukr a pudink.

Tvarohový krém

Ingredience:

  • 2 tvarohy
  • 1 zakysaná smetana
  • 4 vanilkové cukry
  • 2 žloutky

Ze všech ingrediencí vyšleháme krém.

Lívanečky pomažeme žarhounem a krémem.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/livanecky-s-boruvkovym-zahourem [On-line 16.3.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.