reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zvěřinové plátky na červeném víně

  • 2 kg zvěřiny
  • 3 dl červeného vína
  • 3 cibule
  • 3 mrkve
  • 2 petržele
  • 1 celer
  • sušené švestky
  • jeřabiny
  • brusinky
  • švestková povidla
  • perník na strouhání
  • hladká mouka
  • vývar
  • sůl
  • cukr
  • bobkový list
  • nové koření
  • pepř celý
  • tymián
  • 200 g slaniny
  • citronová šťáva

Maso očistíme, nakrájíme na plátky a mírně naklepeme. Zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a koření. Osmahneme z obou stran a přidáme na nudličky nakrájenou slaninu. Podlijeme červeným vínem a pečeme. Měkké maso vyjmeme, šťávu se zeleninou rozmixujeme. Zaprášíme hladkou moukou, zředíme trochou vína a povaříme. Dochutíme cukrem, citronovou šťávou, brusinkami, jeřabinami, švestkovými povidly a strouhaným perníkem a vše mírně povaříme.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zverinove-platky-na-cervenem-vine [On-line 16.3.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.