Suroviny :
- 1 střední celer, brambory
- dvě lžíce másla,
- 50 ml smetany na šlehání
- 50 g šunky od kosti
- pažitka
1) Jeden střední celer oloupeme a buď nahrubo nastrouháme, nebo nakrájíme na kostky, totéž udělíme s bramborami. V hrnci si rozpustíme dvě lžíce másla, nasypeme na něj celer a brambory. Několik minut opékáme. Pak zalijeme cca litrem vody, osolíme, a vaříme patnáct minut. Přidáme smetanu ke šlehání.
2) Pak celerku rozšťoucháme mačkadlem na brambory, čímž se krásně zahustí, ale zároveň v ní necháme i pevnější kousky. Kdo má rád homogenní krémy, může samozřejmě i rozmixovat.
3) Šunku nakrájíme na malé kostičky, opečeme na pánvi na másle, a šunku pak dáváme do středu každého talíře s celerkou, stejně jako několik pokrájených stébel pažitky.
Zdroj: Celerka babičky Karolíny; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina/recepty-ze-dvojky-karoliny-domaci-kucharky?special=773951 [On-line 05.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář