reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Celerka babičky Karolíny

Suroviny :

  • 1 střední celer, brambory
  • dvě lžíce másla,
  • 50 ml smetany na šlehání
  • 50 g šunky od kosti
  • pažitka

1) Jeden střední celer oloupeme a buď nahrubo nastrouháme, nebo nakrájíme na kostky, totéž udělíme s bramborami. V hrnci si rozpustíme dvě lžíce másla, nasypeme na něj celer a brambory. Několik minut opékáme. Pak zalijeme cca litrem vody, osolíme, a vaříme patnáct minut. Přidáme smetanu ke šlehání.

2) Pak celerku rozšťoucháme mačkadlem na brambory, čímž se krásně zahustí, ale zároveň v ní necháme i pevnější kousky. Kdo má rád homogenní krémy, může samozřejmě i rozmixovat.

3) Šunku nakrájíme na malé kostičky, opečeme na pánvi na másle, a šunku pak dáváme do středu každého talíře s celerkou, stejně jako několik pokrájených stébel pažitky.

Zdroj: Celerka babičky Karolíny; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina/recepty-ze-dvojky-karoliny-domaci-kucharky?special=773951 [On-line 05.10.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.