reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Černé amaretky

Suroviny :

  • 2 bílky
  • 200 g mletých mandlí
  • 30 g kakaa
  • 1 lžíce instantní kávy
  • 150 g moučkového cukru

Troubu předehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem.

Kávu rozpusťte v minimu horké vody tak, aby vznikla kávová pasta.

Z bílků, mletých mandlí, kakaa, kávové pasty a cukru vypracujte v míse jednolité lepkavé těsto. Z těsta rukama tvarujte kuličky velikosti malých vlašských ořechů. Připravte si k tomu velkou mísu se studenou vodou, když si po každé kuličce ve vodě opláchnete ruce, nebudou se tolik lepit.

Kuličky 11 minut pečte. Poté plech vyndejte ven a nelekejte se, jestli vám budou připadat nedopečené. Jak budou chladnout, zpevní se (jejich střed ale zůstane trošku vlhký).

Zdroj: Černé amaretky; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina/recepty-posledni-zachrany-od-karoliny?special=773951  [On-line 11.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.