4 porce
- 320 g čerstvého kozího sýru
- hrst vlašských ořechů
dýňové chutney
- 200 g másla
- 2 bílé cibule
- 100 g cukru
- 3 lžíce krájeného zázvoru
- 1 ½ kg očištěné dýně hokaido
- 5 pomerančů
- 3 citrony
- špetka chilli
Máslo rozpustíme, osmahneme na něm cibuli nakrájenou na kostičky dosklovata, zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, vmícháme zázvor, dýni nakrájenou na kostičky, šťávu z pomerančů a citronů. Vaříme tak dlouho, až je dýně měkká a téměř rozvařená, ale přece jen nám zůstávají malé kousky. Podle gusta ochutíme chilli a necháme vychladnout.
K porci čerstvého kozího sýra servírujeme chutney a posypeme nahrubo mletými ořechy.
Zdroj: Čerstvý kozí sýr s dýňovým chutney; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1624-cerstvy-kozi-syr-s-dynovym-chutney/ [On-line 28.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář