- 1,5 kg chlazených kachních prsou s kůží
- 30 g brusinek
- 50 ml kvalitního červeného vína
- sůl
- pepř
- sójová omáčka
- worcester
- 50 ml ústřicové omáčky
- 200 g brambor
- 1 cibule
- česnek podle chuti
- 25 g másla
- svazek jarní cibulky
Kachní prsa orestujeme na sádle, aby se kůžička opekla, poté podlijeme vodou a dusíme. Když už jsou prsa skoro měkká, podlijeme je vínem, ochutíme kořením a přidáme brusinky; to vše znovu dusíme do úplného změknutí prsou.
Brambory uvaříme do měkka, našťoucháme je, přidáme máslo. Vedle na pánvičce si na sádle opečeme dozlatova cibuli a česnek a ty potom přidáme do brambor. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a vmícháme do brambor.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cervena-kachni-prsa-se-stouchanym-bramborem
Poslední tip, trik či komentář