reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Červená kachní prsa se šťouchaným bramborem

  • 1,5 kg chlazených kachních prsou s kůží
  • 30 g brusinek
  • 50 ml kvalitního červeného vína
  • sůl
  • pepř
  • sójová omáčka
  • worcester
  • 50 ml ústřicové omáčky
  • 200 g brambor
  • 1 cibule
  • česnek podle chuti
  • 25 g másla
  • svazek jarní cibulky

Kachní prsa orestujeme na sádle, aby se kůžička opekla, poté podlijeme vodou a dusíme. Když už jsou prsa skoro měkká, podlijeme je vínem, ochutíme kořením a přidáme brusinky; to vše znovu dusíme do úplného změknutí prsou.

Brambory uvaříme do měkka, našťoucháme je, přidáme máslo. Vedle na pánvičce si na sádle opečeme dozlatova cibuli a česnek a ty potom přidáme do brambor. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a vmícháme do brambor.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cervena-kachni-prsa-se-stouchanym-bramborem

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.