4 porce
- 1 hrnek cibule
- 125 g másla
- 2 kulaté feferonky
- 1 hrnek rajského protlaku
- 1 hrnek drcených rajčat
- 4 kuřecí stehna
- 1 hrnek vody
- sůl
Cibuli nakrájím na drobné kostičky.
Do pekáče vložíme máslo, cibuli, nakrájené feferonky, rajský protlak, drcená rajčata. Do tohoto základu vyskládáme osolená kuřecí stehna, i základ můžeme přisolit. Kuře pečeme zakryté při 200 °C 30−45 minut, ke konci pečení můžeme odklopit.
Podáváme s rýží.
Velice dobře chutná rýže pečená s cibulkou a kmínem či římským kmínem.
Rýže
- 1 hrnek rýže (nejlépe Basmati)
- 1 ½ hrnku vody
- trochu oleje
- 1 malá cibule
- lžička kmínu
- sůl
Rýží propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat.
V kastrolu rozpálíme olej, opečeme nadrobno nakrájenou cibuli dosklovata, přidáme rýži a kmín a opečeme. Zalijeme vodou, zaklopíme, přivedeme k varu, přendáme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 20−25 minut.
Zdroj: Červené kuře; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1523-cervene-kure/ [On-line 13.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář