reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Červené zore

Ingredience

  • střední cibule 1 kus
  • dýně, nakrájená na větší kostky 2 2 hrnek
  • malá červená řepa 1 kus
  • olej 1 lžíce
  • horký vývar nebo voda 750 ml

na dochucení:

  • umeocet (vedlejší produkt při nakládání japonských švestiček umeboshi) 1 dávka
  • na ozdobení:
  • pražená semínka 1 hrst
  • rostlinná smetana nebo obilné mléko 1 dávka
  • sůl 1 špetka

Dáme ohřát vývar a mezitím si nakrájíme cibuli a dýni na velké kostky, červenou řepu na menší. V hrnci rozehřejeme olej a sůl a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přidáme ohřátý vývar, nakrájenou tykev a červenou řepu. Vaříme asi 20 minut do změknutí řepy. Celý obsah hrnce pak rozmixujeme a dochutíme trochou umeocta. Nakonec můžeme zjemnit obilným nebo sójovým mlékem, nebo jen ozdobit na talíři. V polévce výborná chutnají opražená semínka.

Zdroj: Červené zore; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cervene-zore [On-line 02.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.