reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Smažienky trochu inak

Ingredience

  • batáty 100 g
  • kaštanová dýně hokkaidó 100 g
  • tofu 100 g
  • hraška (ochucená hracová směs) 100 ml
  • olej 150 ml
  • voda 150 ml
  • kořenová zelenina: mrkev, celer, petržel 1 dávka
  • sůl 1 špetka
  • dip (tofunéza) 150 g
  • mexická pomazánka 50 g
  • lahůdková cibulka 1 kus
  • obilné mléko 1 dávka

1. Smaženky: Hrašku smícháme s vodou na těstíčko, zeleninu a tofu naporcujeme na kousky, které namáčíme v těstíčku. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Necháme okapat na sítku a přebytečný tuk odsajeme ubrouskem 2. Zeleninové picles si uděláme sami: Mrkev, celer a petržel nastrouháme, přidáme sůl (1% k množství zeleniny) a natlačíme do nádoby, aby byla zelenina ponořená pod vymačkanou šťávou. Zatížíme čistými kameny a necháme kvasit 2 – 3 dny.

3. Dip: Smícháme tofunézu , mexickou pomazánku a najemno nakrájenou cibulku. Konzistenci si zředíme podle potřeby ovesným nebo jiným obilným mlékem.

Zdroj: Smažienky trochu inak; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/smazienky-trochu-inak [On-line 02.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.