Suroviny
- kakao 2 lžíce
- piškoty 1 balení
- vanilkové aroma 1 lžička
- smetana ke šlehání 2 kelímky
- pomazánkové máslo 2 kelímky
- cukr moučka
Z pomazánkového másla, cukru a smetany vyšleháme hladký jemný krém. Uvaříme si silnou kávu, necháme vychladit a přidáme do ní rum a vanilkové aroma. Do skleniček rozložíme piškoty, které pokapeme rumem s kávou. Pak přijde na řadu vrstva krému. Střídavě vše vrstvíme a každou vrstvu piškotů pokapeme rumem a kávou. Poslední vrstvou by měl být krém, který posypeme kakaem. Připravený krém dáme na několik hodin ztuhnout do lednice, podáváme vychlazené, ozdobené čokoládovými kuličkami.
Zdroj: České tiramisu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/ceske-tiramisu [On-line 04.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář