Ingredience
- vejce 3 kusy
- půl hrnku oleje 1 dávka
- půl hrnku cukru 1 dávka
- hrnek polohrubé mouky 1 dávka
- vanilkový cukr 1 kus
- citronová kůra 1 dávka
- pár kapek citronové šťávy 1 dávka
- sůl 1 špetka
- kypřící prášek 1 kus
- velký meruňkový kompot 1 kus
drobenka:
- máslo 150 g
- mouka 150 g
- cukr 150 g
Veškeré ingredience kromě meruněk a surovin na žmolenku dáme do šlehače a smícháme na hustší kaši, kterou pak vylejeme na plech s pečicím papírem a rovnoměrně rozetřeme. Koláč poklademe ovocem, v našem případě okapanými meruňkami (broskvemi) ze scezeného kompotu, posypeme drobenkou. Dáme ho péct na deset minut do trouby vyhřáté na 220 stupňů, poté teplotu snížíme na 170 stupňů a ještě asi půl hodiny dopékáme.
Zdroj: Český ovocný koláč; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cesky-ovocny-kolac [On-line 11.12.2013]
Poslední tip, trik či komentář