reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Český ovocný koláč

Ingredience

  • vejce 3 kusy
  • půl hrnku oleje 1 dávka
  • půl hrnku cukru 1 dávka
  • hrnek polohrubé mouky 1 dávka
  • vanilkový cukr 1 kus
  • citronová kůra 1 dávka
  • pár kapek citronové šťávy 1 dávka
  • sůl 1 špetka
  • kypřící prášek 1 kus
  • velký meruňkový kompot 1 kus

drobenka:

  • máslo 150 g
  • mouka 150 g
  • cukr 150 g

Veškeré ingredience kromě meruněk a surovin na žmolenku dáme do šlehače a smícháme na hustší kaši, kterou pak vylejeme na plech s pečicím papírem a rovnoměrně rozetřeme. Koláč poklademe ovocem, v našem případě okapanými meruňkami (broskvemi) ze scezeného kompotu, posypeme drobenkou. Dáme ho péct na deset minut do trouby vyhřáté na 220 stupňů, poté teplotu snížíme na 170 stupňů a ještě asi půl hodiny dopékáme.

Zdroj: Český ovocný koláč; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cesky-ovocny-kolac [On-line 11.12.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.