reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Česnekový olivánek, domácí jogurtové máslo

  • 250 g hladké mouky
  • 250 g polohrubé mouky
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 50 ml olivového oleje
  • 50 g ořechů
  • 20 g soli
  • 2 stroužky česneku
  • 0,5 kostky kvasnic
  • 0,5 lžičky cukru

Jogurtové máslo

  • 250 g másla
  • 125 g bílého jogurtu
  • bylinková sůl

Obě mouky smícháme s poloviční dávkou soli. Uděláme do směsi důlek, do kterého nalijeme kvasnice rozšlehané v troše vlažné vody s cukrem. Necháme kynout 30 minut. K nakynuté směsi přilijeme olej a 250 ml vody. Zpracujeme těsto a dáme je opět kynout na 20 minut. Špenát opereme, spaříme v horké vodě, vymačkáme a promícháme se lžičkou soli a nadrobno nakrájeným česnekem. Ochucený špenát s ořechy zapracujeme do těsta, které dáme do vymazané formy. Povrch pokapeme olivovým olejem. Necháme odstát deset minut a pak pečeme v horkovzdušné troubě na 225 °C. Po deseti minutách dopékáme na 200 °C dalších 30 minut.

Máslo necháme změknout, rozšleháme je s jogurtem a dochutíme bylinkovou solí. Dáme ztuhnout do lednice a servírujeme naběračkou na zmrzlinu.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cesnekovy-olivanek-domaci-jogurtove-maslo [On-line 2.12.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.