4 porce
- 340 g čerstvých očištěných krevet
- sůl
- 1/2 salátové okurky oloupané, zbavené semínek
- 1/2 malé červené cibule nakrájené nadrobno
- 1/2 červené papriky nakrájené nadrobno
- 1/2 žluté papriky nakrájené nadrobno
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce čerstvého koriandru najemno nasekaného
salsa
- 4 lžíce olivového extra panenského oleje
- 4 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce limetové šťávy s nastrouhanou kůrou
- 1/2 lžičky mořské soli
- 1/2 lžičky nastrouhaného česneku
- 1/2 lžičky čerstvě namletého černého pepře
- 1/2 lžíce chilli pasty (červené nebo zelené)
- 1/2 lžíce olivového oleje
- 150 ml drcených rajčat z konzervy
na případné dochucení
- tabasco
Očištěné krevety spaříme (3 vteřiny) v osolené vodě a vyjmeme, nakrájíme na malé kostičky a smícháme s ostatními ingrediencemi.
Suroviny na salsu důkladně promísíme a nalijeme na zeleninu. Podle potřeby dochutíme tabascem, solí a mletým pepřem. Necháme dvě hodiny odležet v lednici, pak podáváme v nachlazených sklenicích či miskách.
(Obvykle se tyto ceviche podávají s banánovými chipsy ze zelených banánů, které chutnají slaně. Ty jsou ovšem těžko k mání, ale ujišťujeme, že i bez nich jsou ceviche skvělé.)
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10266698363-15.03.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=751
Poslední tip, trik či komentář