reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Cheesecake, káva

Ingredience

  • oblíbené máslové sušenky 250 g
  • máslo 125 g
  • žervé 750 g
  • moučkový cukr 220 g
  • zakysaná smetana + dalších pár lžic na poztření dortu 250 g
  • vejce 4 kusy
  • šťáva z poloviny citronu 1 dávka
  • vanilkový cukr 1 sáček

1.Rozdrtíme sušenky nadrobno válečkem nebo v robotu. Přidáme změklé máslo a promícháme tak, aby vznikla kompaktní hmota. Dortovou formu vymažeme máslem nebo vysteleme pečicím papírem a na její dno upěchujeme vrstvu ze sušenkové hmoty. Hmotu nahrneme mírně i na boky formy, aby tím vznikl zpevněný základ dortu. V troubě vyhřáté na 180 stupňů pečeme pět minut.

2. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky, které si ušleháme do pevného sněhu. Ve větší míse ručně vyšleháme žloutky, vanilkový a moučkový cukr. Na závěr opatrně zapracujeme sníh z bílků a šťávu z citronu. Krém nalijeme do formy na sušenkový základ a necháme pět minut odpočinout, aby se lehce vpil do korpusu. Do trouby vložíme plecháček s vodou, aby nám dort při pečení nevyschl. Pečeme asi hodinu v troubě vyhřáté na 160 stupňů. Po půl hodině moučník co chvíli kontrolujeme. Jakmile uvidíme, že jeho okraje ztuhly a vnitřek se chvěje jako pudink, vypneme troubu a necháme ho vychladnout v pootevřené troubě. Až zcela vychladlý ho přemístíme do lednice, kde by měl odpočívat ještě dalších osm hodin.

3. Cheesecake podáváme potřený kysanou smetanou, ovocným pyré, s čerstvým ovocem nebo i se šlehačkou.

Zdroj: Cheesecake, káva; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cheesecake-kava [On-line 09.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.