reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřové maso na pivu

Ingredience

  • krkovice 1 kg
  • vepřový bůček 1 kg
  • cibule 250 g
  • česnek 60 g
  • kmín 25 g
  • černé pivo 250 ml
  • majoránka 1 špetka
  • sůl 1 špetka

hrnkové knedlíky:

  • rohlíky 8 kusů
  • vejce 5 kusů
  • mléko 125 ml
  • petržel 25 g
  • rozpuštěné máslo 60 g
  • sůl a pepř 1 dávka

1. Vepřové maso ze všech stran pořádně nasolíme a snažíme se sůl vmasírovat do masa. Nakrájíme cibuli na větší kousky a dáme na pekáč. Na cibuli položíme maso a na ně nakrájený česnek. Takto připravené maso podlijeme černým pivem. Pečeme nepřikryté asi dvě hodiny a během pečení párkrát polejeme výpekem. Těsně před dokončením posypeme majoránkou.

2. Hrnkové knedlíky: Rohlíky si nakrájíme na větší kostičky. Do knedlíků se nepoužívá mouka. Vajíčka s mlékem pořádně vyšleháme. Přidáme sůl, pepř, petržel a rozpuštěné máslo. Vše dobře promícháme. Do mísy přidáme nakrájené rohlíky. Jemně zamícháme a poté vypracujeme rukama vlahé těsto, aby ingredience držely pohromadě. Vymažeme hrníčky máslem (cca 100–150 ml) a dovnitř napěchujeme těsto asi nad polovinu objemu hrnku. Vaříme v páře 30–40 minut. Knedlíky nemusíme hlídat – nepřevaří se. Jen sledujeme množství vody v hrnci, aby se nevyvařila.

Zdroj: Vepřové maso na pivu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprove-maso-na-pivu [On-line 09.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.