reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rajčatová polévka Jamieho Olivera

Ingredience

  • mrkev 2 kusy
  • celerová nať 2 kusy
  • středně velká cibule 2 kusy
  • česnek 2 stroužky
  • olivový olej 2 lžíce
  • slepičí bujón v bio kvalitě 1 kus
  • sekaná rajčata 2 konzervy
  • velká zralá keříková rajčata 6 kusů
  • čerstvá bazalka (nebo lžička sušené) 1 hrst
  • mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř 1 špetka

Oloupeme a na kostičky nakrájíme mrkev, celerovou nať, cibuli a česnek. Na mírném ohni rozehřejeme ve větším hrnci olivový olej. Vložíme do něj nakrájenou zeleninu, zamícháme a vaříme pod mírně odklopenou pokličkou asi 10–15 minut, dokud mrkev nezměkne a cibule nezezlátne. Poté přelijeme 1,8 litrem vroucí vody a přidáme slepičí bujón. Zamícháme, a když se bujón rozpustí, přidáme konzervovaná i čerstvá rajčata, která mohou být včetně zelených stonků (ty dodají polévce úžasnou chuť!). Přivedeme k varu, zeslabíme oheň a dusíme dalších deset minut. Dochutíme bazalkou, solí a čerstvě namletým pepřem. Polévku nakonec rozmixujeme dohladka.

Zdroj: Rajčatová polévka Jamieho Olivera; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rajcatova-polevka-jamieho-olivera [On-line 09.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.