reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Cheesecake s malinovým přelivem a bazalkovým cukrem

Suroviny

  • sýr lučina 4 ks
  • vanilkový cukr 4 ks
  • vejce 6 ks
  • cukr krystal 120 g
  • zakysaná smetana 200 g
  • máslové sušenky 1 balení
  • kávové sušenky 6 ks
  • bazalka
  • máslo
  • citron

Celé balení máslových sušenek a kávové sušenky rozmixujeme, dále zalijeme rozehřátým máslem, aby se sušenky lehce navlhčily a dalo se s hmotou pracovat. Poté si vymažeme kulatou formu (20-23 cm v průměru) a hmotu nasypeme do formy, kde ji rovnoměrně rozprostřeme a od středu do stran umačkáváme a vytlačujeme hmotu na stěny. Formu dáme na pět minut do trouby zapnuté na 200-210°C.

Krém: Do mixéru nasypeme cukr, přidáme lučinu a necháme dostatečně promíchat, aby se krystalky cukru rozpustily. Po rozmíchání přidáme zakysanou smetanu a pomalu přimícháme vejce, jedno po druhém. Když máme vše hotové, krémovou hmotu nalijeme do formy s předpečeným korpusem a vše dáme péct do trouby na 35 minut při 145°C. Po uplynutí této doby zkontrolujeme krém mírným poklepem na formu: krém musí být asi 2-3 cm od okraje pevný a uprostřed musí zůstat „rosolovitý“.

Když dosáhneme požadované konzistence, cheesecake vyndáme, přiklopíme alobalem a necháme zchladnout při pokojové teplotě. Pak dáme dezert uležet do lednice alespoň na 3 – 4 hodiny, ideálně do druhého dne.

Zdroj: Cheesecake s malinovým přelivem a bazalkovým cukrem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cheesecake-s-malinovym-prelivem-bazalkovym-cukrem  [On-line 27.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.