Ingredience:
- 1 kg bílého chřestu
- voda
- 2 lžičky cukru
- sůl
- šťáva z půlky citronu
- 80 másla
- 12 vajec
- mletý pepř
- sůl
- 40 ml smetany
- 30 g másla
- 200 g dušené vepřové šunky
- řeřicha nebo pažitka
Chřest oloupeme, slupky použijeme do zeleninového vývaru nebo na chřestovou polévku. Do hrnce nebo vyšší pánve nalijeme vodu, ochutíme cukrem, solí, citronovou šťávou a máslem, přivedeme k varu. Do várky vložíme chřest a vaříme maximálně 5 minut a vyjmeme.
Vejce vyklepneme do misky, ochutíme pepřem, solí, vmícháme smetanu. Na rozpuštěné máslo nalijeme vaječnou směs, kterou nemícháme, ale pomocí vařečky „stahujeme“ ke středu.
Na talíř urovnáme chřest, přidáme vejce, šunku, dozdobíme řeřichou.
Zdroj: Chřest na bádenský způsob trochu jinak; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1422-chrest-na-badensky-zpusob-trochu-jinak/ [On-line 04.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář