- 250 g zeleného chřestu (karotky)
500 ml smetany
30 g želatiny
300 ml šlehačky
sůl
pepř
na jogurtový přeliv:
- 250 g bílého jogurtu
200 ml bílého vína
1 šalotka
panenský olivový olej
pažitka
bílý pepř
sůl
na doplnění:
- salát
cherry rajčátka
Uvařený chřest nebo karotku rozmixujeme se smetanou, přidáme trochu soli a pepře, rozpuštěnou želatinu a na závěr hustou šlehačku. Zlehka promícháme, nalijeme na plech, který jsme předem navlhčili a vyložili potravinářskou fólií, a odneseme do chladu. Až pěna ztuhne, nakrájíme ji na jednotlivé porce, a podáváme s listem salátu a cherry rajčátkem. A pozor, nesmíme ji zapomenout doplnit jogurtovým přelivem, který připravím takto:
Na oleji zpěníme šalotku. Zalijeme ji vínem a vaříme tak dlouho, dokud se obsah nezredukuje aspoň na polovinu. Necháme vychladit a pak přimícháme bílý jogurt, nasekanou pažitku, sůl a pepř. Promícháme a omáčka, která se skvěle hodí ke karotkové a chřestové pěně, je hotová.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/260-chrestova-a-karotkova-pena-s-jogurtovym-prelivem/
Poslední tip, trik či komentář