reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Chřestová a karotková pěna s jogurtovým přelivem

  • 250 g zeleného chřestu (karotky)
    500 ml smetany
    30 g želatiny
    300 ml šlehačky
    sůl
    pepř

na jogurtový přeliv:

  • 250 g bílého jogurtu
    200 ml bílého vína
    1 šalotka
    panenský olivový olej
    pažitka
    bílý pepř
    sůl

na doplnění:

  • salát
    cherry rajčátka

Uvařený chřest nebo karotku rozmixujeme se smetanou, přidáme trochu soli a pepře, rozpuštěnou želatinu a na závěr hustou šlehačku. Zlehka promícháme, nalijeme na plech, který jsme předem navlhčili a vyložili potravinářskou fólií, a odneseme do chladu. Až pěna ztuhne, nakrájíme ji na jednotlivé porce, a podáváme s listem salátu a cherry rajčátkem. A pozor, nesmíme ji zapomenout doplnit jogurtovým přelivem, který připravím takto:
Na oleji zpěníme šalotku. Zalijeme ji vínem a vaříme tak dlouho, dokud se obsah nezredukuje aspoň na polovinu. Necháme vychladit a pak přimícháme bílý jogurt, nasekanou pažitku, sůl a pepř. Promícháme a omáčka, která se skvěle hodí ke karotkové a chřestové pěně, je hotová.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/260-chrestova-a-karotkova-pena-s-jogurtovym-prelivem/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.