- 150 g hladké mouky
- 3 žloutky
- 35 g másla
- 1 lžíce rumu
- 2 lžíce smetany
- 35 g moučkového cukru
- špetka soli
- sádlo nebo olej na smažení
- mletá skořice a moučkový cukr na posypání
Z připravených surovin zpracujeme tuhé těsto, které „vytlučeme“ na vále válečkem. Vyválíme „na stéblo“. Rádlem vykrajujeme pásy, které pak vykrájíme do tvaru kosočtverce. Ty pak rádlem uprostřed prořízneme. Jeden konec „chrusta“ prostrčíme tímto otvorem, pak smažíme v rozpáleném sádle nebo oleji dozlatova. Usmažené „chrusty“ necháme okapat a osušit na papírovém ubrousku. Před podáváním pocukrujeme, podle chuti posypeme mletou skořicí.
Zdroj: Chrust; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1224 [On-line 22.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář