na těsto:
- 170 ml mléka
- 85 g hladké mouky
- 70 g másla
- 2 – 3 vejce
- limetková kůra
- sůl
- olej
na obalení:
- skořice
cukr
na čokoládovou omáčku:
- kakao
cukr
čokoláda
voda
na doplnění:
- ananas
- na ozdobení:
- skořicový cukr
Do vařícího mléka s máslem a špetkou soli přisypeme mouku, rozmícháme a pak odpalujeme tak dlouho, až je těsto hladké a nechytá se stěn nádoby. Po vychlazení přidáme trochu nastrouhané limetkové kůry, postupně zapracujeme vejce a hotové těsto dávkujeme cukrářským sáčkem do rozpáleného oleje. Smažíme velmi zprudka, churros pak nebudou tolik nasáklé olejem. Usmažené churros obalujeme v cukru smíchaném se skořicí.
A hned se pustíme do smažených ananasových špízů: Nakrájíme si ananas na kousky, lehce ho osušíme a nabodneme na ozdobné tyčinky, případně párátka. Zbytek těsta zředíme vlažnou vodou, ananas v něm obalujeme a smažíme do zlatova v kvalitním oleji.
K churros a ke smaženému ananasu si připravíme čokoládovou omáčku: Do vařící vody s cukrem přimícháme kakao a pak postupně za stálého míchání přidáváme kvalitní čokoládu, dokud omáčka nezíská správnou konzistenci. Když je omáčka hladká, odstavíme ji a necháme vychladit.
Servírujeme na talíř několik kousků churros a dva ananasové špízy, přídáme misku s vychlazenou čokoládovou omáčkou, okraj talíře zlehka posypeme skořicovým cukrem a originální dezert je na světě.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/61-churros-s-cokoladovou-omackou-a-smazenym-ananasem/
Poslední tip, trik či komentář