Ingredience
- cibule 5 kusů
- ořech másla 1 dávka
- hl. mouka 2 lžíce
- hovězí vývar 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
- bageta s nastrouhaným sýrem k podávání 5 kusů
Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Na mírném ohni si necháme v hrnci rozpustit máslo a přidáme nakrájenou cibuli. Cibuli občas promícháme a necháme udělat doměkka (zlatohněda). Může to trvat až půl hodiny, než zkaramelizuje. Poté přidáme mouku, necháme zezlátnout a zalijeme vývarem. Provaříme a podle chuti osolíme a opepříme. Jíme se sýrem a krutony nebo tousty z bílého pečiva.
Zdroj: Cibulačka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cibulacka-0 [On-line 16.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář