reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Cibulačka s parmazánem a bagetkou

Ingredience:

  • 5 velkých cibulí
  • 2 dcl bílého suchého vína
  • 1 l vývaru – libovolně podle chuti
  • 1 lžíci hladké mouky
  • 50 g másla
  • 1 polévková lžíce stolního oleje
  • sůl
  • bílý pepř
  • strouhaný parmazán
  • petrželová nať
  • bageta

V hrnci si necháme rozpustit máslo spolu se lžící oleje, osmahneme na plátky nakrájenou cibuli a necháme opéct dozlatova. Poté zasypeme hladkou moukou, lehce orestujeme a přilijeme víno. Necháme dusit asi 10 minut při mírné teplotě. Pak přilijeme vývar a necháme znovu provařit alespoň 5 minut. Hotovou polévku servírujeme do polévkových misek, navrch položíme plátek nasucho orestované bagety, zasypeme parmazánem (může být i eidam, podle chuti) a lehce ozdobíme petrželovou natí.

Zdroj: Cibulačka s parmazánem a bagetkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cibulacka-s-parmazanem  [On-line 22.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.