Ingredience:
- 5 velkých cibulí
- 2 dcl bílého suchého vína
- 1 l vývaru – libovolně podle chuti
- 1 lžíci hladké mouky
- 50 g másla
- 1 polévková lžíce stolního oleje
- sůl
- bílý pepř
- strouhaný parmazán
- petrželová nať
- bageta
V hrnci si necháme rozpustit máslo spolu se lžící oleje, osmahneme na plátky nakrájenou cibuli a necháme opéct dozlatova. Poté zasypeme hladkou moukou, lehce orestujeme a přilijeme víno. Necháme dusit asi 10 minut při mírné teplotě. Pak přilijeme vývar a necháme znovu provařit alespoň 5 minut. Hotovou polévku servírujeme do polévkových misek, navrch položíme plátek nasucho orestované bagety, zasypeme parmazánem (může být i eidam, podle chuti) a lehce ozdobíme petrželovou natí.
Zdroj: Cibulačka s parmazánem a bagetkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cibulacka-s-parmazanem [On-line 22.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář