- pepř
- cibule 1 kg
- sůl 2 lžičky
- tymián 1 snítka
- bílé víno 100 ml
- hladká mouka 2 lžíce
- hovězí vývar 1.5 l
- strouhaný sýr (gruyére, gouda) 100 g
- toastový chléb 1 balení
Na másle orestujeme cibuli nakrájenou na půlkolečka, dokud nezezlátne (asi 30 minut). Pak ji zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Přidáme asi decilitr bílého vína, zvolna provaříme mouku, přidáme tymián a podle chuti dosolíme a opepříme. Sýr dáváme při podávání rovnou do talíře nebo na tousty, které krátce zapečeme.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cibulacka-se-syrem [On-line 11.11.2011]
Poslední tip, trik či komentář