Potřebujeme:
- 4 větší cibule,
- 300 ml bílého vína,
- 50ml portského vína,
- 100g másla,
- 2 lžíce hladké mouky,
- 1 lžíci cukru,
- 2 rohlíky,
- 100g sýru na strouhání,
- 1 vejce,
- 2 stroužky česneku,
- sůl, pepř
Cibuli očistíme a nakrájíme na tenké měsíčky. Máslo rozehřejeme a cibuli necháme zesklovatět. Přidáme lžičku cukru, mouku a ještě chvilku smažíme. Cibuli zalijeme bílým vínem a necháme alespoň polovinu tekutiny vyvařit. Tento základ zalijeme vývarem, přidáme portské, dochutíme solí a pepřem a vaříme ještě asi 20 minut.
Rohlíky nakrájíme na kolečka a rozložíme je na plech. Necháme je chvilku nasucho opéct a poté je potřeme česnekem. Nastrouhaný sýr promícháme s vejcem a rozložíme na nakrájené rohlíky. Plech dáme do rozehřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 10 – 15 minut. Upečené rohlíky přidáváme do polévky při expedici.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/cibulacka-se-syrem-7-4-2011.html
Poslední tip, trik či komentář